ZŠ a MŠ Mikoláše Alše Mirotice
"Kvalitní vzdělání našim dětem je tou nejlepší investicí do budoucna..."
1) Zaměstnanci jídelny:
2) Škola zajišťuje přípravu a konzumaci jídla ve vlastním zařízení – školní kuchyni s jídelnou.
3) Ve školní kuchyni se vaří denně z čerstvých a kvalitních potravin pro žáky MŠ, ZŠ a zaměstnance školy. Je zřízena doplňková činnost na přípravu svačin pro žáky ZŠ a obědů pro cizí strávníky.
4) Přihlašování a odhlašování strávníků je nutné nahlásit vedoucí školní jídelny do 12:00 hodin předcházejícího dne, nebo je možné si u vedoucí školního stravování přihlásit objednávání a odhlašování obědů přes internet.
5) Při nemoci žáků – 1. den si lze oběd vyzvednout do jídlonosiče, ostatní dny se odhlašují.
6) Způsob placení stravného – je zaveden bezhotovostní způsob placení prostřednictvím inkasa na účet České spořitelny, a. s. nebo účtů u ostatních peněžních ústavů. Platby se srážejí zálohově (měsíc dopředu výše platby je podle přihlášených obědů) každého 20. dne v měsíci. Přeplatky za odhlášenou stravu se vracejí po vyúčtování v dalším měsící. Neprovedené platby se doplácejí opakovanými inkasními příkazy nebo složenkami. U vydaných složenek musí být dodržena jejich splatnost.
7) Jídlo odnášené v jídlonosičích je určeno k přímé spotřebě.
8) Obědy se vydávají do čistých jídlonosičů.
9) Problémy a připomínky strávníci sdělí vedoucí ŠJ nebo vedoucí kuchařce.
10) Jídelní lístek je vyvěšen na týden v jídelně základní školy, v mateřské škole v každém patře, v šatně a na webových stránkách školy.
11) Vedoucí jídelny je přítomna denně, v případě potřeby ji zastupuje vedoucí kuchařka.